
Primitivo di Manduria „Ausilio“ DOP, Vigneti Calitro, Puglia, Italy0,75l
Polosuché, červené víno. Jemné, ovocité Primitivo.
Ingredience
Odrůda: 100 % Primitivo.
Produkční oblast: Agro di Manduria, Sava a Lizzano v provincii Taranto, Salento, Puglia.
Půda: Velmi suchá, kamenitá.
Stáří vinice: 30 let.
Vedení révy: Kordon.
Sklizeň: Ruční sběr prvních deset dní v září s pečlivým výběrem hroznů.
Vinifikace: Jemné lisování hroznů, 10-12 dní na slupkách, alkoholové kvašení při kontrolované teplotě nepřesahující 20 ° C, stárnutí v amerických a francouzských barikách po dobu 3-4 měsíců.
Barva: Intenzivní rubínově červená barva.
Vůně: Vůně marmelád z červeného ovoce, která postupně přechází do tónů zralých černých třešní a jemně kořenitou konturou.
Chuť: Chuť tohoto rukodělného Primitiva je na první dojem velice plná, s totožnými marmeládovými tóny, které objevujeme ve vůni. Víno má velmi dlouhý závěr na patře a je velice elegantní a vyvážené.
Servírování: Doporučujeme podávat při teplotě 16 – 18 °C.
Zbytkový cukr: 12,0 g/l.
Kyseliny: 6,5 g/l.
Alkohol prodáváme pouze osobám starším 18 let. Při převzetí zboží bude ověřen Váš věk.
Další pochutiny z naší restaurace
Chianti Colli Senesi, DOCG, Vincenzo Cesani, Toscana, Italy
Suché, červené víno. Jasná a intenzivní rubínová barva s vůní zralého lesního ovoce. Víno je plné chuti s velice pestrou paletou ovocných tónů a vyzrálou tříslovinou. Je šťavnaté s dlouze přetrvávajícím závěrem na patře.
Amarone della Valpolicella DOCG, Musella, Veneto, Italy
Suché, červené víno. Chlouba vinařství a sofistikovaná elegance. Amarone je silné, bohaté na obsah a stále ovocné. Třešně, kůra a koření se mísí s příjemností typickou pro území Veneta.
Barbera d’Asti „La Svolta“, Crealto, Piemonte, Italy
Suché, červené víno. Elegantní naturální Barbera z Piemontu.