
Primitivo di Manduria Ausilio, DOP, Vigneti Calitro0,75l
Polosuché, červené víno. Jemné, ovocité Primitivo.
Ingredience
Odrůda: 100 % Primitivo.
Produkční oblast: Agro di Manduria, Sava a Lizzano v provincii Taranto, Salento, Puglia.
Půda: Velmi suchá, kamenitá.
Stáří vinice: 30 let.
Vedení révy: Kordon.
Sklizeň: Ruční sběr prvních deset dní v září s pečlivým výběrem hroznů.
Vinifikace: Jemné lisování hroznů, 10-12 dní leží na slupkách. Následuje alkoholové kvašení při kontrolované teplotě nepřesahující 20 ° C. Víno zraje v amerických a francouzských barikách po dobu 3-4 měsíců.
Barva: Intenzivní rubínově červená barva.
Vůně: Vůně marmelád z červeného ovoce, která postupně přechází do tónů zralých černých třešní a jemně kořenitou konturou.
Chuť: Chuť tohoto rukodělného Primitiva je na první dojem velice plná, s totožnými marmeládovými tóny, které objevujeme ve vůni. Víno má velmi dlouhý závěr na patře a je velice elegantní a vyvážené.
Servírování: Doporučujeme podávat při teplotě 16 – 18 °C.
Zbytkový cukr: 12,0 g/l.
Kyseliny: 6,5 g/l.
Alkohol prodáváme pouze osobám starším 18 let. Při převzetí zboží bude ověřen Váš věk.
Další pochutiny z naší restaurace
Pálava, výběr z hroznů, Vinařství Omasta, Horní Bojanovice, polosladké
Polosladké, bílé víno. Typická sladší moravská Pálava.
Chardonnay "Santa Caterina" IGP Salento, Cantine Due Palme, Puglia, Italy
Suché, bílé víno. Plné, minerální Chardonnay.
Prosecco Frizzante DOC (tappo spago)
Svěží, perlivé víno slámově žluté barvy, s vůní zelených jablíček. Krémová chuť, s příjemně kyselou a ovocnou dochutí, která odkazuje na stejné náznaky vnímané nosem. Jemná minerální nota v závěru a delší dochuť.